Gerçeklik Aynası: Black Mirror!

Gerçeklik algımızı değiştirecek bir dizi serisi ile karşınızdayız. Kayıprıhtım sitesinden alıntıladığımız yazıyı size sunuyoruz.

Black Mirror, 2011 yılında sessiz sedasız başladı yayın hayatına. Aslında bu kadar sansasyonel bir dizi nasıl bu kadar az ses getirdi, anlamak güç. Ancak daha çok tanınmaya başladığında, kendine kemik bir kitle edindi. Bu yayılmayla birlikte, distopik kurgu sevenlerin de bir numarası haline geldi.

Diziyi bilenler biliyor, ama bilmeyenler için kısaca biraz anlatalım. Black Mirror, her bölümün senaryosunun -çoğunlukla- farklı kalemlerden çıktığı ve yönetmen koltuğunda farklı insanların oturduğu distopik bir kurgu. Distopya deyince aklınıza uzak gelecek ya da bugünkü dünyadan keskin farklılıklar gelmesin. Black Mirror, belki de beş sene sonra görmemizin çok muhtemel olduğu şeyleri anlatıyor. Ancak bu değişiklikleri sadece teknolojiyle sınırlamak da yanlış olur. Çoğu bölümde teknolojik gelişmelerle birlikte ahlaki değerlere değiniyor olsa da, bazı bölümler tamamen ahlaki ikilemler üzerine kurulu oluyor.

Referans: https://kayiprihtim.com/inceleme/black-mirror-baktiginiza-pisman-olacaginiz-bir-ayna

Bir yanıt yazın